Veče sa Dulijem

U subotu, u velikoj sali Doma Omladine, Greg Duli održao je nastup u sklopu svoje turneje An Evening With Greg Dulli. Fotka potiče odatle (I naše dve malenkosti su tamo dole u mraku).

23

Bilo nam je lepo, sve je bilo na nivou. Jedna primedba ide na račun sedenja u Velikoj sali; OK, sedenje je komforno i ako imate dobra mesta imate utisak da ste privilegovani. Međutim, sedenje je u subotu stvorilo distancu između publike i benda. Osim toga, utrne vam bulja. I još jedna primedba, na račun publike. Pa eto, mogla je da bude glasnija. Par likova iz Hrvatske svojski su urlali iz drugog reda; jedan ćelavi lik koji je sedeo u prvom redu je hedbengovao kao da je na koncertu Slejera; i neke siluete su đipale u mraku na stepeništu sa strane. Ostali deo publike uglavnom je bio u pozorišna predstava modu, tako se bar činilo sa mesta gde smo sedeli.

Kad smo kod pozorišnih predstava, mala digresija. Pre par nedelja gledali smo predstavu Ljubavno pismo u Ateljeu 212. Divna, duhovita predstava, i od najnadrndanijeg ljubitelja pozorišta izmamila bi osmeh. Svakom bih je najtoplije preporučio. Svi glumci bili su raspoloženi i sjajni, i ta tri sata, koliko je predstava trajala, proletela su za tili čas. Posle, dok smo izlazili iz zgrade Ateljea, dlanovi su mi brideli od aplaudiranja.

Natrag na Dulija u DOB-u. Rekoh, publika je mogla da bude uključenija u ono što se dešava na bini. Na licima dve devojke koje su sedele do mene lebdeli su izrazi ravnodušnosti, samo sam čekao kad će da izvade čokoladice, grisine ili sličnu zanimaciju. Duli i bend bili su raspoloženi, ali postavi su falili bubnjevi (ili bar neka ritam-mašina) da popune prazan prostor u dnu bine iza leđa basiste, i da svirci daju još bolji kick. Duli je pevao vrlo dobro, i izgledao je vrlo dobro, šepurio se na bini kao paun opravdavajući oreol zavodnika. Dobro mu stoji višak kilograma, nije čudo što se ribe lože na njega. Na momente je bio nabusit, možda zbog gore pomenute distance. U jednom trenutku prozvao je dve osobe iz prvog reda koje mu nisu tapšale. Kao: a što vas dvoje ne tapšete kad sedite tu u prvom redu? Ajde, tornjajte se odatle! 

20

Kako god, bilo je trenutaka za pamćenje na toj bini ukrašenoj upaljenim svećama i obasjanoj ljubičastim i plavim reflektorima. (U je, kakav poetski uzlet.) Duli je predstavio novu (izvrsnu) pesmu, Demon in Profile, koja će se naći na novom albumu Afghana. Posle koncerta, odvojio je deset minuta za druženje sa fanovima. Tom događaju nisam prisustvovao, ne sumnjam da je bilo super i da su fanovi bili oduševljeni.

Kad se sve sabere, proveli smo prijatno veče u društvu kultne figure grandža. Kao ni na njegovom (prekratkom) nastupu na Exitu 2014., tako se ni sada nisu sve kockice optimalno posložile, ali nadamo se da će sledeći put biti bolje i radujemo se  novom susretu.

Ovo su dve stvari koje su išle na bis, na samom kraju koncerta: Candy Cane Crawl i Teenage Wristband. Zahvaljujem se čoveku koji je sve to ovekovečio i okačio na Youtube. Po meni, fragment na snimku, koji ide od 2:38 do 3:06, bio je jedan od najlepših trenutaka večeri:

2 mišljenja na „Veče sa Dulijem

Ostavi koment

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s