Zbir

Noć je, martovska, jedna od onih što prethode proleću. Napolju pljušti i hladno je. Kažu da će do sutra kiša preći u susnežicu i sneg. U ovom stanu je toplo, srećom. Sedim za radnim stolom, pijem pivo. Onaj grip, iz prošlog posta, je prošlost, pa vrući čajevi više nisu aktuelni. Preko Remote Desktopa nakačen sam na svoj računar u preduzeću. Programiram neke „storke“ (stored procedures) na centralnoj bazi. X sedi za stolom u trpezariji iza mojih leđa i kuca na laptopu. Od muzike ide bend The National; osećajni druškani, lepo idu uz ovakve noći.

X i ja koncentrisani smo na posao. Ćutimo. U stanu vlada radna atmosfera.

Okrenem se za trenutak, pogledam u moju ljubav za stolom u trpezariji. Kosa joj je skupljena u punđu. Zamišljena je, gleda napolje, kroz prozor, u noć. Onda prstima pređe preko kože vrata, spusti pogled i nastavi da kuca na laptopu.

Naši umovi zgodno se dopunjuju. Njen um, tipičan ženski, raspevan, razleten, ima ga svuda. I moj um, tipičan muški, prizemljen, štedljiv, statičan i u velikoj meri binaran, kao vodenica koja melje džakove nula i jedinica i daje neko kao brašno.

Sve u svemu, lepo se slažemo.

7 mišljenja na „Zbir

  1. Odlicna stvar, od sada cu da ih slusam! Odlican ti je ovaj presek, pardon zbir 😉 Kad te citam imam utisak da ste vi „nakaceni“ jedno za drugo preko remote desktopa pa se programirate/dopunjujete i savijate daljine… neka bude tako 😀

    Sviđa mi se

    • Fin je bend National. Prepoznatljivi su, i mjuza im je obojena nekom setom, koja (ponekad) lepo čučne. Album „Boxer“ iz 2007 je, rekao bih, najbolji. I hvala za vedre i pronicljive reči, imenjače ;). „Nakačeni“ smo jedno na drugo, preko interfejsa zvanog bliskost, tu nema sumnje. A Remote Desktop (i njegovi pandani) je vrlo koristan softver, blagosloven bio. Omogućuje ti, znaš i sam, da gomilu posla odradiš sa gajbe, umesto da budeš fizički prisutan u svojoj stolici u preduzeću.

      Liked by 1 person

Ostavi koment

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s