Grip

Danas sedim kod kuće umesto u preduzeću. Grip. Mirujem. Ne pamtim kad sam pio ovolike količine Podravkinog čaja od nane sa medom. Nisam se brijao pet dana. Hodam naokolo po gajbi raščupane kose i obrva, crvenog nosa, podbulih očiju, hrapavog glasa. Nosim preko lica hiruršku masku, kako bih zaštitio X od klica i bacila. X i ja nismo se ljubili 3-4 dana. Juče popodne, X je nešto radila u kuhinji, a ja sam sedeo na kauču u sobi, pio čaj i razmišljao koliko mi nedostaju X-ine usne; meke, tople, senzualne, baršunaste kao kriške mandarine. X ima najlepše usne koje sam video kod neke žene. Kad je poljubite imate utisak da ste uronili lice u činiju sa svežim jagodama. Nažalost, ništa od ljubljenja još neko vreme, dok mi sa donje usne ne nestane sranjce za koje bih rekao da je zametak groznice. Ok, mogao bih, do tada, da je ljubim samo gornjom usnom, ali to ne bi bilo to… Ipak, i ovako slab i malaksao osećam kako je moja ljubav prema X bistra i jasna. Kad sam zdrav imam običaj da opisujem krugove po stanu i govorim X koliko sam privilegovan muškarac, što sam je sreo i što će biti moja žena. Ovih dana, idem naokolo u izakanom i mlohavom donjem delu trenerke, kijam, kašljem,  duvam nos i kroz hiriruršku masku govorim X koliko sam privilegovan nazebao muškarac.

*

Pogledali film Birdman, o ostarelom superheroju koji postavlja pozorišnu adaptaciju Karverove kratke priče „O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi“, pritom se rve sa svojim demonima i polako ludi. Solidan film, pristojna sedmica. Majkl Kiton majstorski odigrao glavnog lika; red bi bio da već jednom pokupi tog Oskara.

*

Sunčan neki dan a sredina februara je. Pitam se da li je zima rekla svoju poslednju reč. Kad smo kod zime, treba reći i ovo. Zimsko vreme čini me sanjivim. Rano ustajem. Volim ponekad, kad dođem kući, da se izvalim na sofu posle ručka, da dremnem ili da šaltam kanale na daljincu. Dobro, to je ok. Muškarci, generalno, nisu dinamična bića. Žene su dinamične, muškarci ne baš. Muškarci su u principu tela koja, kada gurneš, obično teže da se vrate u stanje mirovanja.

8 mišljenja na „Grip

  1. Pre bih se ljubio, neki put je bolja odbrana od bolesti upošljavanje antitela nego li izbegavanje kontakta sa antigenima.

    Ili Kiton Oskara ili Klipersi Prsten, tako miriše ovo polugodište.

    Ako je verovati mom psu zima je odsvirala sa hladnoćom uskoro jerbo je počeo intenzivno da odbacuje podlaku.

    Sviđa mi se

  2. Nadam se da si do sada ozdravio i sam sam bio u kanalu zbog gripa ali nisam podleg’o… Birdman je fantastican ali mislim da Keaton nece da uzme Oskara, a iskreno voleo bih… Mislim da ce Eddie Redmayne da pokupi ove godine, jbg glumeo je Hawking-a… uzivaj u privilegji 🙂

    Sviđa mi se

Ostavi koment

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s