2014.

Kupili veliku veštačku jelku u „Merkuru“ na Karaburmi i okitili je. Zapravo, X je kitila jelku, ja sam za to vreme bio posmatrač sa sofe. Stan sada izgleda svečano i fino, tako, sa velikom okićenom jelkom iz „Merkura“ u sobi.

Prošle godine u ovo vreme X i ja smo ostvarili prvi međusobni kontakt, na jednom muzičkom forumu. X  se prijavila na forum i na nekoj temi postavila pitanje u vezi problema na koji je naišla kada je na Amazonu pokušala da kupi CD Emilu Haris. Tog jutra sam svratio na forum posle godinu dana odsustvovanja, video njen post i pomogao joj da reši problem. Posle je odustala od kupovine CD-a sa Amazona i kupila ga na Grooves-u jer je tamo bio povoljniji.

Potom smo forumsku prepisku sa teme preselili na PM (private messages), pa na mejl, pa se čuli telefonom, pa izašli na piće, pa se mesec dana kasnije smuvali. Vrlo brzo nakon toga počeli smo da živimo zajedno.

Čovek se zapanji kad shvati kakav kompleksan i fragilan sticaj okolnosti dovede do toga da upoznamo nekog nama posebnog. I sada, ne mogu da se ne zahvalim Amazonu, Emilu Haris, onom muzičkom forumu. I ne mogu da se ne zahvalim svim prošlim muškarcima (sa X-ine strane) i ženama (sa moje strane) koji su se na ovaj ili onaj način sklonili i ovo omogućili.

*

Godina je pri kraju, pa da napravim rezime onoga što se slušalo od muzike. Slušalo se puno, kako nove tako i stare produkcije. More harmonija, melodija, ritmova i rima proteklo je kroz ove uši do centra za uživanje u mozgu. Otkrio nekoliko super alternativnih bendova, zahvaljujući X (ona je ekspert za tu oblast). A ako bi trebalo da izdvojim tri naj albuma izdata 2014. to bi bili ovi:

Chrissie Hynde – Stockholm

Afghan Whigs – Do to the Beast

Lucinda Williams – Down Where the Spirit Meets the Bone

A za naj stvar 2014. proglašavam stvar Adding the Blue od Krisi Hajnd.

*

Vrlo malo čitao u 2014. Nisam bio u fazonu. Eto, izdvojio bih zanimljivu biografiju benda Metalika, Enter Night. To je sve.

*

Sumnjam da će biti još neki post do kraja godine pa koristim priliku da svim prijateljima i čitaocima sa bloga poželim lepe božićne praznike i puno ljubavi i sjaja u 2015. godini. Cheers.

8 mišljenja na „2014.

Ostavi koment